понеделник, 25 ноември 2013 г.

Домашна юфка на фурна ( млечна баница )



 Продукти:

юфка
прясно мляко
4 яйца
сирене
1 и 1/2 ч.захар
масло
3 ванилии



Юфката се слага в намазнена тавичка и се залива с разтопено масло ( 3 суп.лъж.). Слага се във фурната на 180 градуса за 10 мин.





Яйцата и захарта се разбиват и се слагат ванилиите. Прясното мляко се добавя бавно и се разбърква добре.
Юфката се поръсва със сирене и се залива с получената смес.






Пече се около 1 час на 180 градуса.






Аз направих половината тава със сирене, другата без.



понеделник, 18 ноември 2013 г.

Супа от тиква






Когато чух за първи път " Супа от тиква" си помислих, че никога няма да ям това нещо.
Но един ден, ядох много вкусна крем супа и когато я изядох ми казаха, че всъщност е от тиква.
Правя я за първи път.


Продукти:


тиква
картофи
моркови
лук
копър
магданоз
сол
черен пипер







Всичко се сварява и се пасира на по едро.
Става много хубава и с праз лук .

събота, 16 ноември 2013 г.

Рошковци с чесън и соев сос




Продукти:



картофи
моркови
чесън
сол
черен пипер
соев сос
риган
масло




Картофите се нарязват на разрези, които не стигат до долния край на картофа. В разреза се слагат морковите и чесъна.





Посоляват се с риган и се заливат със соев сос. Отгоре се слагат парченца масло.
Малко вода в тавата и се пече.











Страхотна гарнитура за печено пиле.










вторник, 12 ноември 2013 г.

Боб в гювеч

Продукти:

боб
лук
моркови
чушки (червена и зелена)
чесън
домати
джоджен
девисил
копър
чубрица
сминдух
сол
черен пипер
червен пипер
олио








Боба се вари в тенджера под налягане около 1 час.
След това се премества в гювеча и се добавят останалите продукти и подправки. Разбърква се добре и се слага в студена фурна. След това се включва и се пече на 150 - 180 градуса около 4 часа , като последния половин час се пече без капак. 
Става божествено вкусно.

Картофи с ориз и зелен боб на фурна







Продукти:

картофи
ориз
зелен боб
моркови
лук
домати
джоджен
сол
черен пипер
червен пипер




Всичко се обърква и се пече.






Ако искате преди това може да запържите лука и моркова .


Зеления боб ако е пресен ( не от буркан ) е добре да се свари малко ( поне 10 мин.) преди това.
Може и малко мазнина, ако обичате.