понеделник, 29 юни 2015 г.

Бързи и лесни кашкавалени питки с колбас без месене





Продукти:

200 гр. кашкавал
100 гр. колбас
200мл. прясно мляко
250 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 яйце
босилек
риган
чубрица












Настъргания кашкавал се смесва с нарязания колбас. Слага се прясното мляко, яйцето и брашното смесено с бакпулвера. Накрая се слагат и подправките.









С лъжица се взема от готовата смес и се слага в подмазана хартия за печене.



Пече се на 220 градуса предварително загрята фурна около 20-25 мин.


сряда, 17 юни 2015 г.

Кюфтета от гъби и кайма




Продукти:

500гр. кайма
500 гр. гъби
2 глави лук
1 яйце
магданоз
сол
черен пипер
галета
картофено пюре
1 филия хляб





Лука се нарязва на ситно и се задушава в малко мазнина. Към него се прибавят и ситно нарязаните гъби.





В друг съд се смесват каймата , яйцето, 1 филия хляб ( потопена във вода и изцедена) , картофено  пюре на прах, сол,черния пипер и магданоза.


 











Когато изстинат задушените гъби и лука се прибавят към каймата. Всичко се разбърква добре. 









Оформят се кюфтенцата, овалват се в галета и се редят в подмазана тава. Пекат се на 180 градуса.



неделя, 14 юни 2015 г.

Риба - Скумрия с лимон на фурна




Продукти:

скумрия - 2 бр.
1 лимон
зелен лук
копър
риган
босилек
розмарин
пикантина( подправка за риба)
сол
черен пипер
олио












Рибата се нарязва на кръгчета и се подрежда в намазнена тавичка. Поръсва се с подправките и лука, нарязан на ситно.










Залива се със сока от 1 лимон. Поръсва се с копър и се пече на 220 градуса.







При сервиране пак се поръсва с копър.

четвъртък, 11 юни 2015 г.

Запеканка от картофи и спанак




Продукти:

картофи
спанак
 лук
сирене
 моркови
сол 
черен пипер 
олио 
червен пипер 
2 яйца 
1/2 кофичка кисело мляко





Картофите и морковите се нарязват на кръгчета и се

сваряват. Лука се нарязва и се задушава със сол и черен

пипер. После се добавя и спанака. Задушава се
.



В намазнен съд нареждаме ред картофи и моркови, ръсим с червен пипер и отгоре натрошаваме сирене.




Слагаме спанака и отгоре пак сирене.

Слагаме още един ред картофи и моркови.

Разбиваме яйцата и киселото мляко и с получената смес

заливаме.








Пече се на 180 градуса.



петък, 5 юни 2015 г.

Омлет от яйца и спанак на фурна





Продукти:

спанак
яйца
сирене
кашкавал
топено сирене
пресен лук
чесън с перата
риган
босилек
чубрица
сол
черен пипер
червен пипер
масло


















Спанака се попарва. После се смесва с разбитите яйца , натрошеното сирене и останалите продукти.
В тава се разтопяват около 4 суп. лъж. масло и се слага готовата смес. Пече се на 180 градуса. Когато е готов омлета, отгоре се настъргва кашкавала и се допича още 2-3 минути.