петък, 22 април 2016 г.
Торта от шоколадови палачинки
Продукти:
2 яйца
1/2 чаша вода
почти 1 чаша прясно мляко
1/4 чаша какао
1 чаша брашно
3 суп. лъж. масло
2 суп. лъж. захар
4 ванилии
За плънката:
цедено мляко
1 чаша захар
3 ванилии
сладко от сини сливи
Смесете всички продукти за палачинките и ги разбийте. После сместа се оставя в хладилника за 1 час.
След това в тиган се пържат тънки палачинки. Аз го правих в малко тиганче и стана малка торта, ако искате в голям тиган, направете двойна доза.
Когато палачините изстинат започвате да редите тортата.
Предварително разбъркайте цеденото мляко с ванилиите и захарта.
Палачинка, мармалад, палачинка,цедено мляко, палачинка,мармалад,палачинка,цедено мляко и така до край.
Отгоре завършвате тортата с цедено мляко и я намазвате отстрани.
По желание може да се украси отгоре с шоколадови пръчици или други вкусотии.
Тортата се оставя в хладилника 24 часа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар