неделя, 15 май 2016 г.
Картофени кюфтета на фурна
Продукти:
1,5 кг. картофи
1 морков
сол
черен пипер
лук с пера
магданоз
копър
босилек
3 яйца
10 суп. лъж. брашно
10 суп. лъж. галета
олио
За соса:
1 к. кисело мляко
2 чесън с пера
копър
Картофите се обелват и се сваряват заедно с моркова в подсолена вода. После се намачкват и към тях се добавят всички подправки. Оформят се кюфтета. После се овалват в брашно,яйце,галета.
Подреждат се в намазнена тавичка и отгоре се поливат с 2-3 лъж. олио. Пекат се на 200 градуса в предварително загрята фурна до получаване на кафеникав цвят.
Сервират се топли заедно с чесновия сос.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар