събота, 5 октомври 2013 г.
Тутманик
Продукти:
1 ч. кисело мляко
1 ч. хладка вода
2 яйца
1каф. лъж. сол
1 каф.лъж. захар
1 пак. мая
1 суп.лъж. олио
За плънката:
3 яйца
сирене
1лъж.кисело мляко
Меси се тесто. Разделя се на 3 части и се оставя да втаса. ( питките се намазват отгоре с олио).След това се разточва едната питка, намазва се с масло или маргарин.
Слага се плънка, навива се, реже се на пънчета и се слагат в подмазана тава изправени. Така се правят и другите питки.
Пак се оставя да втаса. Отгоре се слага останалата част от сместа и се пече.
След като е готов отгоре се намазва с маргарин и се завива за 2 мин.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар