сряда, 17 юни 2015 г.
Кюфтета от гъби и кайма
Продукти:
500гр. кайма
500 гр. гъби
2 глави лук
1 яйце
магданоз
сол
черен пипер
галета
картофено пюре
1 филия хляб
Лука се нарязва на ситно и се задушава в малко мазнина. Към него се прибавят и ситно нарязаните гъби.
В друг съд се смесват каймата , яйцето, 1 филия хляб ( потопена във вода и изцедена) , картофено пюре на прах, сол,черния пипер и магданоза.
Когато изстинат задушените гъби и лука се прибавят към каймата. Всичко се разбърква добре.
Оформят се кюфтенцата, овалват се в галета и се редят в подмазана тава. Пекат се на 180 градуса.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар