събота, 30 януари 2016 г.
Френска селска торта
Продукти:
За блатовете:
50 гр. масло ( маргарин)
150гр. захар
200мл. прясно мляко
1 яйце
2-3 суп. лъж. мед
1 пакетче бакпулвер
2,5 ч. чаши брашно
За крема:
900 гр. заквасена сметана
150 гр. пудра захар
3 ванилии
орехи
смокини
С миксер се разбиват маслото, захарта,прясното мляко,яйцето и меда.
Готовата смес се вари около 30 мин. при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти и придобие златист карамелен цвят. Когато сместа леко се охлади се добавя брашното , смесено с бакпулвера.
Замесва се тесто и се разделя на 6 топки ( може да се меси и топло). Всяка топка се разточва на тънка кора ( кръгла).
Пече се на хартия за печене в предварително загрята на 180 градуса фурна. Всяка кора се пече около 6 мин.
Когато всички кори са изпечени се изрязват отстрани до получаването на еднакви кръгове. Когато изстинат се редят - блат,крем,поръсвате с нарязани смокини и така докрай.
Последният ред да бъде крем. Цялата торта се поръсва с орехи.
Завива се във фолио и се оставя в хладилника да престои 6часа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар