вторник, 2 февруари 2016 г.
Фрикасе
Продукти:
пилешко месо
6-7 суп. лъж. брашно
1 яйце
2 суп.лъж.кисело мляко
чесън
черен пипер
чубрица
лимонена киселина
Месото се сварява. Брашното се разтваря с малко вода. След това се прибавя по малко към врящия от пилето бульон при непрекъснато бъркане. Добавя се чесъна, сол, черния пипер и чубрицата. Трябва малко да се сгъсти.
Разбиват се яйцето, киселото мляко и лимонената киселина в отделен съд.
От бульона се слага по малко към яйцето ( както се подправя супа). После всичко се връща към бульона, слагате и месото на парчета и се оставя да ври още малко .
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар