петък, 4 октомври 2013 г.

Пълнени тиквички - лодка

Плънката е като за пълнени чушки. ( вместо кайма сложих гъби )



Продукти:

ориз
гъби
моркови
домати
лук
джоджен
копър
сол
черен пипер
кимион
универсална подправка
2 суп.лъж.олио
кашкавал



Лука и моркова се задушават с 2 суп лъж. олио и малко вода. Към тях се прибавят гъбите и ориза. После подправките и доматите. 
Тиквичките  се разрязват на дълго и се издълбават. Към задушената смес се слага и малко от вътрешността на тиквичките.
Пълнят се и се пече.
Малко преди да се извади се слага кашкавала и се запича.
Сервират се топли, поръсени с копър и ако обичате кисело мляко.



ВАЖНО! 
Пече се на не повече от 200 градуса, защото плънката ще е готова, а тиквичката сурова.









Няма коментари:

Публикуване на коментар