вторник, 25 февруари 2014 г.

Шоколадово вълшебство






Продукти:

4 яйца
1 ч.чаша захар
1 ч. чаша брашно
4 суп.лъж. какао
125 гр. масло
500 мл. прясно мляко
1 суп.лъж. вода
щипка сол
3 ванилии



Маслото се разтопява и се оставя да се охлади.
Белтъците се разбиват с 1/3 от захарта на сняг.
Жълтъците се разбиват с останалата захар, докато побелеят и удвоят обема си. Към тях се добавя маслото.  После брашното и какаото ( през сито ).  Слагат се водата и прясното мляко по-малко. Разбиват се. Накрая се прибавя и снега леко и бавно се разбърква, докато поеме.
Слага се  в подмазана тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 160 градуса около 1 час.

Отгоре се получава като блат а отдолу - крем карамел с какао.


Няма коментари:

Публикуване на коментар