неделя, 15 май 2016 г.

Картофени кюфтета на фурна



Продукти:

1,5 кг. картофи
1 морков
сол
черен пипер
лук с пера
магданоз
копър
босилек
3 яйца
10 суп. лъж. брашно
10 суп. лъж. галета
олио

За соса:

1 к. кисело мляко
2 чесън с пера
копър






Картофите се обелват  и се сваряват заедно с моркова в подсолена вода. После се намачкват и към тях  се добавят всички подправки. Оформят се кюфтета. После се овалват в брашно,яйце,галета.




Подреждат се в намазнена тавичка и отгоре се поливат с 2-3 лъж. олио. Пекат се на 200 градуса в предварително загрята фурна до получаване на кафеникав цвят.






Сервират се топли заедно с чесновия сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар