четвъртък, 30 януари 2014 г.

Уникални пълнени картофи болонезе




Продукти:

картофи
кайма
домати
сирене
кашкавал
лук
чесън
босилек
риган
сол
черен пипер








Картофите ( обелени ) се сваряват. После се режат по средата и се издълбават.
Прави се плънка .
Лука и чесъна ( ситно нарязани ) се пържат до златисто. После се прибавя и каймата. След като стане кафеникава на цвят се слагат доматите. Оставя се да ври 5-6 минути и се добавя издълбаното от картофите.
Слагат се подправките и се пълнят картофите. Отгоре се настъргва сирене и кашкавал и се пече 7-8 мин. 







Оригиналната рецепта е с телешка кайма.









Няма коментари:

Публикуване на коментар