събота, 1 март 2014 г.

Лазаня - макарони със спанак и сирене



Продукти:

макарони
спанак
2 гл. лук
сирене
2ч. чаши кисело мляко
1ч. чаша прясно мляко
2 суп.лъж. брашно
2 яйца
масло
кашкавал   







Макароните се сваряват в подсолена вода. Спанака се попарва. Лука се нарязва и се задушава. Към него се добавя и спанака. Слага се 1 лъж. брашно. Маха се от котлона и се слагат киселото мляко, сиренето и яйцата. 




В подмазана тава се реди ред макарони, ред спаначена смес.... Залива се с малко мазнина.Запича се около 30 мин. на 200 градуса.
Прави се сос бешамел - Разтопете около 50 гр. масло, добавете 2 суп. лъж. брашно и после постеппенно прясното мляко при непрекъснато бъркане. Към соса добавете и настърган кашкавал.  Заливате отгоре макароните и допичате.



Няма коментари:

Публикуване на коментар