сряда, 31 декември 2014 г.

Саралия

Продукти :

1/2 кори за баница
200 гр. орехи
100 гр. масло
захар
канела

Заливка:
300 гр. вода
400 гр. захар
кората на половин лимон






Вземате две кори, намазват се с разтопено масло. Поръсвате с ( предварително разбърканите ) орехи ( на малки парченца ) , захар и канела. Навивате на точилка ( тънка ) на руло. После се набира кората като хармоника и внимателно изваждате точилката. Реди се в тава ( в правоъгълна става по-добре). И така с останалите кори. Тавичката е подмазана с масло.






Отгоре поливате с останалото масло. Пече се на 180 градуса, предварително загрята фурна около 20-30 мин.


Слагате на котлона сиропа от захарта, водата и лимонената кора да ври 10 мин.




Саралията се залива, когато е напълно охладена и сиропа също.
Завива се с найлон и след 24 часа е готова за консумация.


Силиконова форма - сърце





Няма коментари:

Публикуване на коментар