сряда, 17 юни 2015 г.

Кюфтета от гъби и кайма




Продукти:

500гр. кайма
500 гр. гъби
2 глави лук
1 яйце
магданоз
сол
черен пипер
галета
картофено пюре
1 филия хляб





Лука се нарязва на ситно и се задушава в малко мазнина. Към него се прибавят и ситно нарязаните гъби.





В друг съд се смесват каймата , яйцето, 1 филия хляб ( потопена във вода и изцедена) , картофено  пюре на прах, сол,черния пипер и магданоза.


 











Когато изстинат задушените гъби и лука се прибавят към каймата. Всичко се разбърква добре. 









Оформят се кюфтенцата, овалват се в галета и се редят в подмазана тава. Пекат се на 180 градуса.



Няма коментари:

Публикуване на коментар