петък, 22 април 2016 г.

Торта от шоколадови палачинки




Продукти:

2 яйца
1/2 чаша вода
почти 1 чаша прясно мляко
1/4 чаша какао
1 чаша брашно
3 суп. лъж. масло
2 суп. лъж. захар
4 ванилии

За плънката:

цедено мляко
1 чаша захар
3 ванилии
сладко от сини сливи





Смесете всички продукти за палачинките и ги разбийте. После сместа се оставя в хладилника за 1 час.
След това в тиган се пържат тънки палачинки. Аз го правих в малко тиганче и стана малка торта, ако искате в голям тиган, направете двойна доза.





Когато палачините изстинат започвате да редите тортата.
Предварително разбъркайте цеденото мляко с ванилиите и захарта.





Палачинка, мармалад, палачинка,цедено мляко, палачинка,мармалад,палачинка,цедено мляко и така до край.





Отгоре завършвате тортата с цедено мляко и я намазвате  отстрани.




По желание може да се украси отгоре с шоколадови пръчици или други вкусотии. 
 




Тортата се оставя в хладилника 24 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар