петък, 29 април 2016 г.

Козунак



Рецептата ми е стара. Пускала съм я като "Козуначни питки", просто сега направих доза и половина и сложих малко повече ванилия и лимон и направих не питки, а козунак.



Ето и рецептата в продикти за тези 3 бр. козунаци

Продукти: 

900 гр. брашно
180 гр. вода
180 гр. прясно мляко
180 гр. олио
200 гр. захар
13 гр. суха мая1/2ч.л. сол
кората на 3 лимон
жълтъка на 2 яйца
8 ванилии


Меси се меко тесто. Оставя се да втаса. След това се правят козунаците и се подреждат в намазана с масло тава. Оставя се пак да втаса.
Когато козунака е втасал се намазва отгоре с белтъците и се поръсва със захар.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса само на долен реотан за около 35 минути.


Няма нищо по-хубаво от домашен козунак за Великден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар